Google Documenten: de ultieme beginnershandleiding [2023] (2023)

Google Documenten: de ultieme beginnershandleiding [2023] (1)broche

Nieuw bij Google Documenten? Wil je een pauze nemen van Office 365? Geen probleem, we hebben deze complete beginnershandleiding voor Google Documenten voor je samengesteld...

Wat is Google Documenten?

Google Docs is een tekstverwerker vergelijkbaar met Microsoft Word en Apple Pages. In tegenstelling tot Word of Pages is Google Docs echter volledig gratis te gebruiken: je hebt alleen een Gmail-account nodig om het op je telefoon, tablet en pc/Mac te gebruiken.Google Drive.

als jijgmail-account, bent u al verbonden met Google Docs; u hoeft alleen de applicatie, Google Drive in deze context, te downloaden en u bent klaar om het te gebruiken. Docs en Drive zijn ook beschikbaar voor alle platformen, van iOS en Android tot macOS, Windows en Linux.

Google Documenten: de ultieme beginnershandleiding [2023] (2)broche

Google Docs draait in de cloud, dus als je de app op je telefoon downloadt, heb je ook het hele platform beschikbaar via je browser. Al je gegevens en documenten worden automatisch gesynchroniseerd en opgeslagen, zodat je in de trein op je telefoon aan een idee kunt beginnen en op je computer verder kunt gaan waar je gebleven was.

Aangezien Google Docs deel uitmaakt van Google Drive, kunt u samenwerken aan documenten met andere gebruikers. Je voegt ze gewoon toe of deelt het document via Gmail. Andere gebruikers kunnen met u samenwerken aan documenten en in realtime wijzigingen aanbrengen.

Dit is een van de belangrijkste redenenVeel bedrijven zijn overgestapt op Google Workspace, officieel bekend als G-Suite.

aanvullende middelen

 • Kunnen professionele schrijvers Google Docs gebruiken?
 • Wat is Google Drive?

Ga aan de slag met Google Documenten

Zoals al het goede in het leven, is Google Documenten helemaal gratis. Je hebt alleen een Gmail-account nodig om het te gebruiken. Als je een Gmail-account hebt, raad eens: je hebt het gegeven aan Google Docs, dat in Google Drive staat.

Als u niet alle extra Google Drive-apps op uw telefoon of computer wilt of nodig heeft, downloadt u gewoon Google Documenten:Hier is de link ernaartoe.

Google Documenten is beschikbaar voor Android, iPhone, iPad, Mac en Windows, en Linux. Kortom, Google heeft zijn tekstverwerker beschikbaar gemaakt voor iedereen op elk denkbaar modern computerplatform, dus aan de slag gaan is eenvoudig.

Het beste van Google Docs is dat het, omdat het in de cloud draait, heel weinig rekenkracht verbruikt in vergelijking met native applicaties zoals Word en Pages.

Als u bijvoorbeeld een oudere computer heeft en geen RAM en CPU-kracht heeft, werkt Google Docs beter via een browser dan een speciale CPU-intensieve applicatie zoals Microsoft Word.

Google Docs is ook browseronafhankelijk. Beschikbaar voor Safari, Firefox, Chrome, Edge, Opera en DuckDuckGo - ga gewoon naar Google Documenten, log in en begin te werken of ga verder waar uw browser was gebleven.

(Video) BEGINNERS GUIDE HOW TO USE GOOGLE DOCS! Learning the basics of Google Docs

simpel toch?

aanvullende middelen

 • Kan ik Google Documenten offline gebruiken?
 • Is Google Documenten gratis? Laten we eens kijken en zien...

Google Documenten installeren op uw telefoon, tablet en computer

Als u Google Documenten op uw telefoon gebruikt, is er een speciale appBeschikbaar voor Android en iPhone.Ga gewoon naar Google Play Store of App Store en download.

Je hebt een Gmail-e-mailadres nodigLog in, als je er geen hebt, kun je het gratis kopenkwaliteit politiek.

Open na het downloaden van de app Google Documenten enKlik op het + pictogram om een ​​nieuw document te starten.

Zorg er echter voor dat u het document een naam geeft, omdat dit het later gemakkelijker zal vinden. Niemand wil honderden naamloze documenten in zijn Google Drive hebben. Geloof me, dit kan vervelend zijn.

Als u een pc en/of Mac gebruikt, kunt u Google Docs in uw browser uitvoeren.Klik hierBezoek Google Documenten.

Nadat u bent ingelogd, worden al uw eerdere werk en Google Documenten weergegeven. je kan ook Als u uw inhoud liever lokaal op uw desktop of laptop beheert, kunt u ook Google Drive voor Mac en Windows downloaden.

Als u de Chrome-browser gebruikt, bij voorkeur met een bladwijzer in Google Docs. Hierdoor heeft u snel en eenvoudig toegang tot Google Docs zonder Google Docs in Google in te voeren en vervolgens het registratieproces te doorlopen.

Als u een bladwijzer wilt maken voor een Google-document in Chrome, opent u gewoon Google Documenten en klikt u op hetCommand+D op Macvan het tegenovergesteldeWindows drukt gewoon op Ctrl + D.

Maak Google Documenten

Als u Google Documenten op uw computer, telefoon of tablet gebruikt, gaat het openen van een nieuw Google-document precies hetzelfde. In de rechter benedenhoek,U ziet een + pictogram op de ronde knop.Klik erop om een ​​nieuw Google Docs-document te maken.

Google Documenten: de ultieme beginnershandleiding [2023] (3)broche

Zodra je dit hebt gedaan, kun je je document een naam geven. Om dit te doen, klikt u op de plaats waar staat "Naamloos document" en voegt u een naam toe aan het document.

Hoe u uw Google Docs-bestanden kunt opslaan

U hoeft zich geen zorgen te makenSla uw werk op in Google DocsZolang u online bent, slaat Google automatisch al uw werk op wanneer er wijzigingen worden aangebracht.

(Video) How to Use Google Docs - Beginner's Guide

Google Documenten: de ultieme beginnershandleiding [2023] (4)broche

Dit betekent dat u kunt doorgaan met wat u doet, en als u klaar bent, sluit u gewoon de app en hoeft u zich geen zorgen te maken over het opslaan van het document en het vinden van een plek om het op uw telefoon of computer te plaatsen. U sluit gewoon het venster en al uw werk wordt opgeslagen en gesynchroniseerd met de cloud.

Als ik bijvoorbeeld naar Netflix of een film kijk, kom ik meestal 's avonds laat met postideeën. Wanneer dit gebeurt, open ik snel een Google-document op mijn telefoon, noteer wat gedachten en kom later terug als ik 's ochtends aan het werk ga.

aanvullende middelen

 • Indexen toevoegen en opmaken in Google Docs
 • Beste functies en gebruik van Google Documenten

Kun je Word-documenten openen in Google Docs?

Ja, u kunt Word-documenten openen en bewerken in Google Docs. Het enige dat u hoeft te doen, is het Word-document downloaden en toevoegen aan Google Documenten. Als u een computer gebruikt, moet u eerst:Upload een Word-document naar uw Google Drive.Zodra u dit doet en het bestand wordt geladen, klikt u er met de rechtermuisknop op en wanneer u de optie "Openen met" ziet, selecteert u "DOCS VAN GOOGLE".

Google Documenten: de ultieme beginnershandleiding [2023] (5)broche

Op je telefoon is het proces hetzelfde. Eerst moet u uw Word-document uploaden naar Google Drive. Vanaf hier kunt u de optie "Openen met" selecteren, waarmee het Word-document in Google Docs op uw telefoon wordt geopend.

aanvullende middelen

 • ¿ Is Google Docs vergelijkbaar met Microsoft Word?
 • Microsoft Office 365 review: is het nog steeds de beste?
 • Google Workspace-recensie: is het beter dan Office 365?

Hoe het aantal woorden in Google Documenten te controleren

In tegenstelling tot Word en Pages is een van de meest irritante dingen van Google Documenten dat het aantal woorden per pagina niet wordt weergegeven.

Om het aantal woorden in Google Documenten te bekijken, gaat u naar Tools in de navigatiebalk en selecteert u Word Count. U ziet dan het totale aantal woorden, het aantal tekens en het totale aantal pagina's dat u heeft gemaakt.

Als alternatief kunt u gebruikenSneltoetsen (op Mac)Toon aantal woorden -Command + SHIFT + C.

aanvullende middelen

 • Hoe het aantal woorden te vinden in Google Documenten

Voeg een tekstvak toe aan Google Documenten

Testboxen zijn erg handig, vooral wanneer u documenten maakt die veel informatie op één plek moeten weergeven. Google Documenten maakt het gemakkelijk om tekstvakken te maken en in te voegen.

Volg deze stappen om een ​​tekstvak toe te voegen aan uw Google-document:

 • Klik op Invoegen > Lay-out kiezen in het menu
 • klik op het tekstvak
 • Maak tekstvakken in Google Docs met de muis
 • Als het de juiste maat heeft, laat je de muis los en je hebt een tekstvak
 • Nu kunt u beginnen met het toevoegen van informatie aan het tekstvak

aanvullende middelen

 • Wordt Google Documenten automatisch opgeslagen?

Hoe te tekenen in Google Documenten

Dit is ook inbegrepen als u op Google Docs wilt tekenen. Dit lijkt sterk op hoe u tekstvakken toevoegt in Google Documenten. Ontwerp uw Google-document opnieuw door deze eenvoudige stappen te volgen:

(Video) GOOGLE ANALYTICS 4 zelfstudie (2022) - Ultieme GA4 beginnershandleiding

 • Kies Invoegen > Lay-out
 • selecteer nieuw
 • Wacht tot het ontwerpvenster wordt geopend> selecteer Actie
 • Er verschijnt een tekstvak, voeg uw tekst toe en bewerk deze.

Om eerlijk te zijn, Google Docs heeft vrij beperkte tekenmogelijkheden, dus als je het wilt gebruiken om documenten te ondertekenen, zit je een beetje achter het stuur. Een betere optie is om Google Tekeningen te gebruiken en deze in uw document te importeren. Zo doe je het:

 • Google Map
 • maak wat je wilt ontwerpen
 • Sla het op in Google Drive
 • Keer terug naar uw Google Documenten
 • Klik op Importeren en voeg je ontwerp toe.
 • ben je klaar. simpel toch?

Afdrukken vanuit Google Documenten

Afdrukken vanuit Google Documenten is eenvoudig. Op je telefoon en computer. Als u een pc of Mac hebt en het document wilt afdrukken, gaat u naar Bestand en selecteert u Afdrukken. Dit brengt u naar de afdrukopties. Natuurlijk moet je de printer instellen en zorgen dat hij is aangesloten op je thuisnetwerk. Als u al deze dingen hebt, klikt u gewoon op OK en het Google-document wordt afgedrukt.

Google Documenten: de ultieme beginnershandleiding [2023] (6)broche

Ga op je telefoon naar het Google-document dat je wilt afdrukken, klik op het hamburgerpictogram in de rechterbovenhoek > ga naar Delen en exporteren > en selecteer Afdrukken. Nogmaals, je hebt een printer op het netwerk nodig en je telefoon is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk. Maar als je beide hebt, ben je klaar om te gaan.

Hoe Google Docs naar PDF (en andere formaten) te converteren.

De functie voor het maken van PDF's is erg handig. U kunt PDF-bestanden gebruiken om informatie te delen met uw personeel of in marketingmateriaal. Pdf-bestanden zijn van nature niet ontworpen om te worden bewerkt, dus pdf's kunnen als downloads worden gebruikt om uw werk en ideeën te laten zien. EnGoogle Docs ondersteunt volledig PDF-bestanden, evenals Word-, OpenDocument-, rich text-, platte tekst-, webpagina's- en EPUB-bestanden.

Volg deze stappen om uw Google Documenten naar PDF te converteren:

In de computer:

 • Selecteer een document
 • klik op downloaden als
 • Kies PDF: U kunt ook kiezen uit Word, OpenDocument, Rich Text, Plain Text, Web en EPUB
 • Google Docs-documenten worden nu gedownload als pdf's

Aan de telefoon:

 • Klik op het hamburgermenu
 • klik op opslaan als
 • Selecteer PDF en klik op OK. U kunt ook kiezen uit Word, OpenDocument, Rich Text, Plain Text, Web Page en EPUB.
 • Er wordt een pdf opgeslagen in de download

Hoe de donkere modus te krijgen in Google Documenten

De donkere modus is geweldig. Het wordt nu ondersteund door de meeste mobiele platforms, d.w.z. Android en iOS. Met een OLED-scherm ziet de donkere modus er geweldig uit. En het is ook prettiger voor je ogen. Maar kun je de donkere modus krijgen in Google Documenten?

Ja, dat kan, hoewel het verborgen is op het tabblad Documentinstellingen.Volg deze stappen om de donkere modus in Google Documenten in te schakelen:

 • Open Documenten > Menu (in de hoek)
 • Ga naar Instellingen > Thema selecteren
 • kies een donkere kleur

Hierdoor wordt Google Documenten nu in de donkere modus gezet. Als je terug wilt naar de lichtmodus, volg je gewoon dezelfde stappen, maar zet je de schakelaar weer aan. simpel toch?

aanvullende middelen

 • Hoe de donkere modus van Google Docs in te schakelen

Hoe maak je een Google Docs-weergave

Als je dat wilMaak een document vanuit Google DocsHorizontaal kunt u dit ook doen, met slechts een paar klikken. Als u uw Google Docs-bestand wilt wijzigen in Liggend, klikt u op Bestand > Pagina-instelling > Kies Oriëntatie (Staand of Liggend) > klik op OK. Dat is alles, uw Google-document is nu in Liggend formaat.

Google Docs werkt ook offline

Als je ergens aan werkt en je internetverbinding valt weg, bijvoorbeeld in een vliegtuig of trein, meestal en voorheen met Google Docs, ben je je werk kwijt of wordt het document onbruikbaar. Dankzij een update van Google Docs kunt u nu echter Google Docs instellen (Google Drive) werkt offline.

je moet het configurerenGoogle Drive en Google DocumentenWerkt eerst offline, dus als u Google Documenten offline wilt gebruiken, moet u eerst het volgende doen. U moet online zijn om de offlinemodus in te stellen in Google Drive en Google Docs.

Stel Google Drive in om offline te werken:

 • Installeer en activeer de Google Docs Offline Chrome-extensie; u kunt deze hier downloaden.
 • Vervolgens moet je controleren of je genoeg opslagruimte op je telefoon of pc/laptop hebt
 • Ga dan naar Google Drive
 • klik instellingen
 • Schakel offline instellingen in
 • Nu kunt u Google Drive en al uw apps offline gebruiken.

simpel toch?

(Video) Full Canva Tutorial 2023 ✍️ 👩‍💻

Als je een bedrijf bent en een gepersonaliseerd Gmail-account wilt, zeg dan hallo@companybrand123.comBekijk de nieuwste prijzen voor Google Workspace- Het is eigenlijk Google Drive op steroïden!

aanvullende middelen

 • Kan ik Google Documenten offline gebruiken?
 • Google Drive: de complete beginnershandleiding
 • Google Foto's: de ultieme beginnershandleiding

Google Documenten: de ultieme beginnershandleiding [2023] (7)

Ricardo Goodwin

Richard Goodwin is al meer dan 10 jaar technologieverslaggever. Hij is de uitgever en eigenaar van KnowYourMobile.

Lees verder

Meer informatie →

Bestanden uploaden naar Google Drive Als u documenten wilt delen op Google Drive, maar niet zeker weet hoe, kunt u met deze eenvoudige stappen in een mum van tijd online samenwerken.
Is Google Drive gratis? Ja (maar met één voorbehoud...) Google Drive is een geweldig hulpmiddel voor online, op afstand en samenwerking. Maar is Google Drive gratis? Dat zoeken we uit...
(Video) Infosessie Natuur in je school 2023 20230510 133037 Opname van vergadering
20 "miljard dollar" technologiebedrijven die Google Workspace gebruiken Google Workspace is geweldig. Maar welke bedrijven gebruiken het eigenlijk? Hier is een lijst met de 20 grootste bedrijven die momenteel Google Workspace gebruiken...

FAQs

Hoe maak ik een Google Docs document? ›

Een document bewerken:
 1. Open op je computer een document in Google Documenten.
 2. Dubbelklik op een woord om het te selecteren of gebruik de cursor om de tekst te selecteren die je wilt wijzigen.
 3. Begin met bewerken.
 4. Als je een actie ongedaan wilt maken of opnieuw wilt uitvoeren, klik je bovenaan op Ongedaan Maken. of Opnieuw.

Hoe kom ik in Google Docs? ›

Een bestand bekijken
 1. Ga naar drive.google.com.
 2. Log in op je Google-account met je gebruikersnaam en wachtwoord. ...
 3. Dubbelklik op een bestand.
 4. Een bestand in de Google Documenten-, Spreadsheet-, Presentaties-, Formulieren- of Tekeningen-indeling wordt geopend met de bijbehorende app.

Kan je Google Docs downloaden? ›

Een kopie van een bestand downloaden

Open het startscherm van Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties of Formulieren op je computer. Open een document, spreadsheet of presentatie. Downloaden. Kies een bestandstype.

Welke app nodig om Docs te openen? ›

Met de Google Documenten-app voor Android kun je bestanden uploaden en downloaden. Importen: Je kunt doc-, docx-, odt-, txt-, rtf- en html-bestanden openen en bewerken.

Videos

1. Hoe werkt Google Drive? - video #googleforeducation
(Het Leerkanaal)
2. WORDPRESS WEBSITE MAKEN IN 2023 🇳🇱 | Stap voor stap handleiding
(Webtalis)
3. De 7 Beste SEO tips 2023 - Rank Hoger in Google!
(JouwWeb)
4. Eerste campagne in Google Ads maken! - Beginnen met Google Ads in 2022 - Een Pure Handleiding
(Pure Internet Marketing, part of ZIGT)
5. De GOOGLE CHROMECAST 4K. Mét afstandsbediening en Google TV!
(Bart Lijdsman)
6. Ultieme handleiding voor het optimaliseren van Google-bedrijfsprofielen (elk geheim onthuld!)
(Ranking Academy)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated: 05/08/2023

Views: 6259

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.